YAKISOBA

Składniki dla 1 osoby:

  • 170g ugotowanego makaronu  yakisoba
  • 100g kapusty pokrojonej w małe kawałki
  • 20g   zielonej cebulki pokrojonej drobno
  • 30g   kalmarów
  • 50g  wiepszowiny
  • Krewetki
  • 1 jajko
  • 10g czerwonego marynowanego imbiru
  • 2g alg morskich
  • 2g suszonych wiórków bonito
  • 30g sosu yakisoba
  • olej

 Przepis:

  1. Wlej olej na patelnię rozgrzej a następnie wrzuć kalmary, wieprzowinę i krewetki. Grilluj mieszając pałeczkami aż będą usmażone
  2. Następnie dodaj  kapustę i zieloną cebulkę, smaż kolejne 2 minuty
  3. Potem dodaj ugotowany  makaron yakisoba i smaż następne 3 minuty, cały czas mieszając.
  4. Dodaj sos yakisoba wymieszaj i przełóż dani na talerz
  5. Na wierzch połóż imbir, algi i wiórki bonito
  6. Gotowe. Smacznego!

Eri 0kamoto-sensei, Katowice