Ninjin Shirishiri

Składniki dla dwóch osób:

  • 2-3 marchewki
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżeczka bulionu rybnego w proszku

Przepis:

  1. Obierz i potrzyj marchewkę
  2. Następnie odlej olej z tuńczyka
  3. Wlej olej sezamowy na patelnię, podgrzej  na średnim ogniu i usmaż marchewkę.
  4. Dodaj tuńczyka a następnie, cukier, bulion rybny w proszku, sos sojowy i wodę, wymieszaj
  5. Dodaj jajko i dobrze wszystko wymieszaj jeszcze raz
  6. Przełóż do miseczki
  7. Gotowe. Smacznego!

 

Takuma Ozawa-sensei, Katowice