Gospodarz prowadzi gospodarstwo ekologiczne, które produkuje szeroką gamę warzyw. Powodem, dla którego uprawiają rolnictwo ekologiczne, jest to, że warzywa, które uprawiają bez pestycydów, a nawozy chemiczne są smaczne i zdrowe, chcą oferować te warzywa klientom, aby pomóc im prowadzić zdrowsze szczęśliwe życie, a także chcą z nimi współpracować uczucie każdego życia na ziemi i pór roku. Przyjmują również stażystów studiujących rolnictwo na uniwersytetach. Będziesz miał wiele okazji, aby dowiedzieć się z nimi o rolnictwie ekologicznym i cieszyć się przyrodą w prefekturze Nagano.
Rola wolontariusza:
1. Zbiór
2. Pakowanie
3. Pielenie
4. Siew
5. Sadzenie
6. Kompostowanie
Wymagania:
Musisz mieć od 18 do 40 lat. Gospodarz przyjmuje jednocześnie tylko jedną osobę. Nie jest wymagane określone doświadczenie, ale musisz interesować się kwestiami środowiskowymi / rolnymi i rolnictwem ekologicznym, a także cieszyć się fizyczną pracą na świeżym powietrzu i życiem na wsi. Preferowana jest podstawowa znajomość języka japońskiego.
Okazja językowa:
będziesz pracować z japońskimi sztabami i stażystami; Podczas pobytu masz wiele okazji do ćwiczenia japońskiego.
Okres:
od kwietnia do października
Czas trwania:
jeden miesiąc
Godziny pracy:
8 godzin dziennie i 1 dzień wolny
Co obejmuje:
zakwaterowanie, trzy posiłki dziennie, niezbędny transport związany z pracą
Czego nie obejmuje:
loty, ubezpieczenie podróżne, dodatkowe zajęcia w dni wolne od projektu